2012-10-10

... and a bonus-dog!

On the topic of animals, Linnea sent me this photo of Morris reading the article. (*:

9 kommentarer:

 1. Dina pappersfigurer är ju underbara!!! vad använder du för slags kartong? Hittade just hit till din blogg och jag kommer fortsätta följa den slavisk! En sån härlig konst!
  Hälsar A

  SvaraRadera
 2. Åh tack så mycket, vad kul att höra! Alltså pappfigurerna är gjorda i helt vanligt färgat papper, som man köper på färghandeln. Kanske 120 g? De bli ändå väldigt stabila eftersom de är ganska små, och papperet viks i olika vinklar. Välkommen hit! (:

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara instämma dina figurer är helt underbara!! Gillar skarpt din stil! :)
  // Cecilia

  SvaraRadera
 4. Håller med de andra-otrolig konst!!!
  Kan du leva på din konst helt?
  Vad har du gått för utbildningar? Själv funderar jag på att söka till Nyckelviksskolan illustration och grafisk form. Har du någon erfarenhet av den?
  Tacksam för svar!
  kram Emma

  SvaraRadera
 5. Cecilia: Tack!! Vad roligt att du har hittat hit! (:

  Emma: Tack! Och vad kul att du funderar på att söka till Nyckelviksskolan, det tycker jag är en bra idé!

  Jag gick först ett år på Grafikskolan i Stockholm (som är en grundutbildning i konstgrafik). Efter det gick jag Bild och grafisk form på Nyckelviken och sen en treårig kandidat i Grafisk design och illustration på Konstfack. Jag tycker att Bild och grafisk var en bra förberedelse för den som vill söka till Konstfack. Man får hålla på mycket med illustration och hinner samla ihop material till ansökan, och så kommer det in många gästlärare som arbetar inom olika områden inom grafisk design och illustration, vilket gör att man får en tydligare bild av vad arbetet egentligen innebär.

  Nu arbetar jag som illustratör på heltid och det funkar! Jag har precis gått med i en agentur, så nu förmedlar de jobb till mig. Sen gör jag egna små projekt när jag hinner, pappersfigurer och annat, säljer affischer lite då och då, men det är mest för skojs skull. Om du har fler frågor om att söka skola eller vad som, så svarar jag mer än gärna! (:

  /Malin

  SvaraRadera
 6. Tack för svar Malin! Jag vill gärna höra av mig om det kommer upp flera saker jag funderar på, tack! Det är knepigt det här med om jag ska våga satsa på en konstutb., jag är ju redan 37 år och det är ju inte många som kan försörja sig på ett "fritt yrke". Vad är det som säger att just jag skulle kunna göra det? Ja, du förstår mina kval..
  Hälsn Emma

  SvaraRadera
 7. Hej Emma, jag tänkte ta mig friheten att lägga mig i här, fastän frågorna/funderingarna är riktade till Malin. Jag vill bara säga, angående det här med att försörja sig på konstnärlig verksamhet, för många nog är en process över flera år. Jag har ett fast halvtidsjobb till exempel som ger mig pengar till det basala och samtidigt tid till det konstnärliga. Jag tror att jag vill behålla den lösningen ett bra tag framöver, det är så skönt att slippa försörjningsstressen och inte tvingas ta jobb en inte vill ha och sådär, då blir de välbetalda jobben mer en bonus, men för vissa är det ju en övergång till konstnärlig heltid som gäller. Jag tror helt enkelt att det finns många varianter och att det inte behöver vara så antingen-eller som en gärna föreställer sig sådär på tröskeln till yrkesbytet/utbildningen.

  Lycka till! (:

  SvaraRadera
 8. Hej Camilla!
  Visst har du rätt. men det gäller att ha ett bra halvtidsjobb. Anledningen till att jag tvekar är beroende av att jag redan har en universitetsutb som det varit omöjligt att få jobb med. Därför har jag fått försörja mig på andra jobb(mest inom vården). Det är ofta slitigt och inte inspirerande alls. Därför tvekar jag om jag ska följa min dröm el skaffa mig en annan utb m större chans till jobb.
  Kram Emma

  SvaraRadera
 9. Hej igen Emma! Nu när jag vet lite mer om din utgångspunkt förstår jag situationen bättre. Det är ju inget att leka med det där, slitsamma energi-dränerande jobb och högskoleutbildningar utan jobbutsikter. Innan vi får medborgarlön här i landet är ju försörjning ett väldigt reellt problem, ingen tvekan om saken. Om du känner för det får du gärna maila mig, adressen finns på min hemsida/blogg. (: Jag gillar att bolla tankar.

  SvaraRadera